ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

στις 27 Σεπτεμβρίου 2019

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε από μηχανικούς της ΔΕΗ για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, η εγκατάσταση πέντε (5) γεννητριών - ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (κοντέινερ), συνολικής παροχής 7MW, τα οποία τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ επί της επαρχιακής οδού Λακκίου - Τεμενίων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατόπιν αιτήματος του Δήμου Λέρου, ώστε να υπάρχει άμεση παροχή ρεύματος, λόγω βλάβης που υπέστη το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει το νησί της Λέρου με την Κάλυμνο.

Η εγκατάσταση των συγκεκριμένων Η/Ζ πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, των Αντιδημάρχων κ.κ. Καστή Δημήτριου και κ. Γρεκού Κυριάκου καθώς και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλη Νεκτάριου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εγκατάστασης για τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω γεννητριών, καθώς και για τα οξυμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται στη Λέρο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέρου ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού, προκειμένου να αποστείλει σχετικό υπόμνημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς κ την ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού.