ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ

στις 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδεκάνησου της ΝΔ κ. Παππά Ιωάννη είχε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην εν λόγω συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες, o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος, o Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου κ.κ. Νικόδημος Φωκάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτριος, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Τέθηκε προς συζήτηση και ζητήθηκε η βοήθεια του κ. Παππά μέσω του θεσμικού του ρόλου αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λέρος με τον υπεράριθμο αριθμό προσφύγων/μεταναστών.

2. Έγινε εκτενής συζήτηση για το «Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕΠΑΗ)», που έχει επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του αριθμού σκαφών που ελλιμενίζονται στη Λέρο.

3. Ζητήθηκε από τον κ. Παππά η άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στο νησί μας με τα πρόστιμα στους Αιγιαλούς, προς τους επαγγελματίες, σε φορείς του Δημοσίου όπως και στη Μητρόπολη Λέρου, όπου ζητήθηκε από το Δήμαρχο η αναστολή των προστίμων.

Ο κ.Παππάς αφού άκουσε με προσοχή τον δήμαρχο Λέρου, είπε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νησιού.

Ο Δήμαρχος Λέρου,
Κόλιας Μιχάλης