ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

στις 06 Δεκεμβρίου 2019

Το νέο ευφάνταστο και αστείο αφήγημα της Περιφέρειας περί αρμοδιότητας (!) του Δήμου Λέρου για το φράγμα στο Παρθένι, προκαλεί το γέλωτα, όχι μόνο μεταξύ των δημάρχων του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και μεταξύ των υπηρεσιών που γνωρίζουν τις διακριτές αρμοδιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. 

Περισσότερα...
στις 04 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Βασίλη Α. Καμπουράκη.

Περισσότερα...
στις 04 Δεκεμβρίου 2019

Την Τετάρτη  27/11/2019 ο Δήμαρχος Λέρου Κόλιας Μιχάλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτρης συναντήθηκαν με τον κ. Κωνσταντίνο Στουρνάρα,  διευθυντή της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου συζήτησαν σχετικά με την αποκατάσταση του Φράγματος στο Παρθένι Λέρου.

Περισσότερα...
στις 03 Δεκεμβρίου 2019

Την Παρασκευή 29/11/2019 ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας παρουσία του Αντιδημάρχου Καστή Δημήτρη συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Υγείας κ. Γεωργακόπουλο Παναγιώτη λόγο απουσίας του Υφυπουργού για το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την υποστελέχωση με γιατρούς ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Λέρου.

Περισσότερα...
στις 03 Δεκεμβρίου 2019

Η Δημοτική Αρχή Λέρου πληροφορήθηκε με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Θεμέλαρου σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδώσαμε.

Περισσότερα...
στις 02 Δεκεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννη Θεμέλαρο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσακυριός Αναστάσιος.

Περισσότερα...
στις 30 Νοεμβρίου 2019

Ο Δήμος Λέρου συνεχίζει την απορρόφηση κονδυλίων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η αγορά δύο (2) νέων φορτηγών οχημάτων ανοικτού τύπου και ενός (1) φορτηγού απορριμματοφόρου τύπου πρέσσας στον Δήμο Λέρο από το ελεύθερο εμπόριο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Δ/νσης Περιβάλλοντος Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών, ήτοι τη διαδικασία συλλογής και ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων στο νησί της Λέρου και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών συλλογής απορριμμάτων σε υπέργειους και υπόγειους κάδους του Δήμου, με τα παρακάτω στοιχεία: 

Περισσότερα...
στις 29 Νοεμβρίου 2019

Στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα (δήμαρχοι: Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Χίου, Σταμάτιος Κάρμαντζης) κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Λέρου, μετά από συνάντηση που είχαν, με κοινή τους δήλωση απορρίπτουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Περισσότερα...
στις 25 Νοεμβρίου 2019

Πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με τους Δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω αναφορικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ανέλαβε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε αναφέρει τα εξής: 

Περισσότερα...
στις 24 Νοεμβρίου 2019

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος "ξύπνησε" από τον τετραετή του λήθαργο και αποφάσισε να ασχοληθεί με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα των νησιών μας με τρόπο λαϊκίστικο, ρηχό και επιπόλαιο, τη στιγμή που απαιτείται ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ και πολιτική ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ο νυν Περιφερειάρχης δε διαθέτει, αν λάβουμε υπόψη τις προσβλητικές και προκλητικές πρόσφατες δηλώσεις του.

Περισσότερα...