ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

στις 12 Σεπτεμβρίου 2020

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020), ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λέρου προσκαλεί τους δημότες του νησιού να συμμετάσχουν στις προτεινόμενες/προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου μας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Περισσότερα...
στις 10 Απριλίου 2020

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, με αφορμή την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 και έχοντας υπόψιν το μείζον πρόβλημα σίτισης των αδέσποτων ζώων, εγκαινιάζει για πρώτη φορά στο νησί μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα ζώα, ένα νέο πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Περισσοτερα...
στις 08 Φεβρουαρίου 2020

Με την παρούσα επιστολή ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκφράζει τις ιδιαίτερες και θερμές του ευχαριστίες προς τη ναυτιλιακή εταιρεία BLUE STAR FERRIES, για την παροχή δωρεάν μετακίνησης / έκπτωσης στα εισιτήρια των προπονητών, των αθλητών και των συνοδών τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες μνήμης του αδικοχαμένου καθηγητή φυσικής αγωγής, προπονητή στίβου και συνιδρυτή του ΓΣΝ Λέρου Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, που θα διεξαχθούν στη Λέρο την 15η Φεβρουαρίου 2020.

Περισσοτερα...
στις 08 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ευχαριστεί θερμά τη ναυτιλιακή εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS, για την παροχή δωρεάν μετακίνησης / έκπτωσης στα εισιτήρια των προπονητών, των αθλητών και των συνοδών τους, ώστε να συμμετάσχουν στους αγώνες μνήμης του αδικοχαμένου καθηγητή φυσικής αγωγής, προπονητή στίβου και συνιδρυτή του ΓΣΝ Λέρου Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, που θα διεξαχθούν στη Λέρο την 15η Φεβρουαρίου 2020.

Περισσοτερα...
στις 06 Δεκεμβρίου 2019

Το νέο ευφάνταστο και αστείο αφήγημα της Περιφέρειας περί αρμοδιότητας (!) του Δήμου Λέρου για το φράγμα στο Παρθένι, προκαλεί το γέλωτα, όχι μόνο μεταξύ των δημάρχων του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και μεταξύ των υπηρεσιών που γνωρίζουν τις διακριτές αρμοδιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. 

Περισσότερα...
στις 04 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Βασίλη Α. Καμπουράκη.

Περισσότερα...
στις 04 Δεκεμβρίου 2019

Την Τετάρτη  27/11/2019 ο Δήμαρχος Λέρου Κόλιας Μιχάλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτρης συναντήθηκαν με τον κ. Κωνσταντίνο Στουρνάρα,  διευθυντή της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου συζήτησαν σχετικά με την αποκατάσταση του Φράγματος στο Παρθένι Λέρου.

Περισσότερα...
στις 03 Δεκεμβρίου 2019

Την Παρασκευή 29/11/2019 ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας παρουσία του Αντιδημάρχου Καστή Δημήτρη συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Υγείας κ. Γεωργακόπουλο Παναγιώτη λόγο απουσίας του Υφυπουργού για το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την υποστελέχωση με γιατρούς ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Λέρου.

Περισσότερα...
στις 03 Δεκεμβρίου 2019

Η Δημοτική Αρχή Λέρου πληροφορήθηκε με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Θεμέλαρου σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδώσαμε.

Περισσότερα...
στις 02 Δεκεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννη Θεμέλαρο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσακυριός Αναστάσιος.

Περισσότερα...