ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Μπορείτε να επισκεφτείτε την Λέρο μέσω των πλοίων της γραμμής Δωδεκανήσου, τα οποία αναχωρούν καθημερινά από Πειραιά με προορισμό τα λιμάνια των νησιών μας, (Blue Star Ferries - Superfast Ferries) ή εναλλακτικά μέσω αεροπορικής σύνδεσης της Λέρου με την Αθήνα, την Κώ, την Κάλυμνο, την Ρόδο και την Αστυπάλαια.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:


Ακτοπλοϊκώς Μέσω γειτονικών Νήσων

Yπάρχει ακτοπλοική σύνδεση των λιμένων της Λέρου μέσω "Catamaran" με τα γειτονικά νησιά (Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Πάτμος, Λειψοί, Κάλυμνος, Σύμη, Νίσυρος) καθώς και με τα νησιά κορμού Δωδεκανήσου (Κώς - Ρόδος) καθημερινά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Eπίσης οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύσουν πρός Λέρο με το πλοίο "Κάλυμνος" το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια από και πρός το Νησί μας τέσσερις φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας από το νησί της Καλύμνου και περνώντας από τα λιμάνια της Σάμου, Αγαθονησίου, Αρκιών, Λειψών, Πάτμου, καθώς επίσης και με τα πλοία "Κατερίνα" (Μούγγρος) με έδρα την Λέρο, και "ΑΝΝΑ EXPRESS" με έδρα τους Λειψούς, τα οποία εκτελούν επί καθημερινής βάσης το δρομολόγιο Λέρος (αναχώρηση από Ξηρόκαμπο. Αγ. Μαρίνα - Λακκί) - Κάλυμνος (άφιξη στις Μυρτιές) και αντίστροφα.


Αεροπορική Σύνδεση

Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό το αεροδρόμιο της Λέρου (LRS) και αντίστροφα, με αεροσκάφη τύπου ATR43 και Dash8 χωρήτικότητας 50 και 38 επιβατών αντίστοιχα.

Εκτός από την απευθείας σύνδεση του Νησιού της Λέρου με το Αεροδρόμιο της Αθήνας, εκτελείται και ένα (1) δρομολόγιο διερχόμενης πτήσης, με σταθμό αναχώρησης το Αεροδρόμιο της Ρόδου, και εξυπηρετεί την Κώ, Λέρο, και Αστυπάλαια με επιστροφή από τα Νησιά αυτά στην Ρόδο. Τους θερινούς μήνες το δρομολόγιο αυτό εκτελείται τρείς (3) φορές την εβδομάδα, ενώ του χειμερινούς μήνες δύο (2).

Για Περισσότερες Πληροφορείες σχετικά με τα δρομολόγια των Πλοίων και τις Αεροπορικές Πτήσεις, μπορείτε να απευθυνθήτε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Τηλ. (210) 4511311-17, (210) 4593000, και στο Λιμεναρχείο Λέρου Τηλ. 22470 22224. Για κράτηση θέσεων Αεροπορικής σύνδεσης, μπορείτε να επικοινωνήστε στο τηλ. 210 9666666.

Επίσης, ο διεθνής αερολιμένας της Κω «Ιπποκράτης» (KGS) συνδέεται με τακτικά δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines και της Ολυμπιακής από διάφορα αεροδρόμια της χώρας. Το αεροδρόμιο απέχει 27 χλμ. από την πόλη της Κω και βρίσκεται κοντά στην Αντιμάχεια. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου υπάρχουν τρεις πτήσεις σε καθημερινή βάση από Αθήνα για Κω, οι οποίες διαρκούν περίπου 50 λεπτά.​​ Επίσης την ίδια περίοδο ευρωπαϊκά ναυλωμένα charter προσγειώνονται στον αερολιμένα της Κω, μεταφέροντας τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες.  Ακτοπλοϊκώς το λιμάνι της Κω συνδέεται καθημερινά (τους θερινούς μήνες) με την Λέρο.