Αναβαθμίζεται το Ιστορικό Αρχείο Λέρου των Γενικών Αρχείων του Κράτους

στις 18 Οκτωβρίου 2018

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση του Δημάρχου Λέρου, των βουλευτών Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερού, του κ. Κωνσταντίνου Νικολόπουλου συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, και του προϊστάμενου του Ιστορικού Αρχείου Λέρου των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Τραμπούλη, με την Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη. Δεδηλωμένη η στήριξη των βουλευτών κ.κ. Μάνου Κόνσολα και Δημήτρη Κρεμαστινού, οι οποίοι απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Βουλή αντίστοιχα. Θέμα της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση του ιστορικού Αρχείου Λέρου των Γ.Α.Κ.

Η Υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους παρόντες ότι το σύνολο των αιτημάτων έγινε αποδεκτό και θα περιληφθεί σε σχέδιο νόμου που μεταξύ άλλων αναβαθμίζει συνολικά τόσο την οργανωτικότητα, όσο και τη λειτουργία του ιστορικού Αρχείου Λέρου.

Το σχέδιο βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, και μετά τη διαδικασία της διαβούλευσης θα προωθηθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.

Η υφυπουργός κ. Τζούφη ενημέρωσε επίσης τους παρόντες ότι προγραμματίζεται η εισαγωγή της τοπικής ιστορίας στα σχολικά προγράμματα από το τρέχον σχολικό έτος, γεγονός που ενισχύει τον ρόλο του ιστορικού Αρχείου Λέρου στη μόρφωση των παιδιών μας.