ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

στις 08 Μαϊος 2018

Την Κυριακή 6-5-2018, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης και με αφορμή τα σαράντα έτη προσφοράς στον Πολιτισμό και στην Παράδοση, τίμησε σε μία απλή και σεμνή τελετή στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, όλους τους διατελέσαντες Προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου - Κέντρου Πολιτισμού - Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοροκάκης, Μεραμπελιώτης, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κα Παπαφώτη, δημοτικοί σύμβουλοι, η Διοικήτρια του ΚΘΛ κα Σαρίκα, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Λέρου και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, εξήρε το έργο των διατελεσάντων προέδρων και των Δ.Σ. του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα του Πολιτισμού και της Παράδοσης για ένα νησί όπως η Λέρος, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της πολιτιστικής ταυτότητας του Λεριακού λαού, αφού μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις» συντελείται η μεταβίβαση πολύτιμων γνώσεων από γενιά σε γενιά η οποία συμβάλει γενναιόδωρα στην αποτροπή της πολιτιστικής αλλοτρίωσης και φυσιογνωμίας του νησιού μας.