ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

στις 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αγαπητά μου παιδιά,

Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλους εσάς, στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, να έχετε υγεία, δύναμη και πίστη στον Θεό, για να κατορθώσετε με την καθοδήγηση των δασκάλων, των καθηγητών και των γονέων σας, να πραγματοποιήσετε άλλο ένα ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας.

Κάθε χρόνο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία, με προσδοκίες και όνειρα, στη δύσκολη αλλά συναρπαστική μαθησιακή πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης.

Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα αναδειχτείτε νικητές, όπως έκαναν άλλωστε και οι απόφοιτοι των λυκείων της Λέρου -ειδικά τα τελευταία χρόνια- οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να εισαχθούν στην πλειοψηφία τους σε αξιοζήλευτες ανώτερες και ανώτατες σχολές, γεγονός που είχε να συμβεί πολλά χρόνια στο νησί μας. 

Για το γεγονός αυτό απευθύνω τις θερμότερες ευχές και τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού μας, διότι απέδειξαν έμπρακτα το υψηλό επίπεδο της επιστημοσύνης τους. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σχολική χρονιά θα είναι εξίσου δημιουργική, αν όχι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Αγαπητά μου παιδιά,

Να θυμάστε ότι οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις, αντιξοότητες και πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά καταφέρνουν να σας προικίσουν με το αγαθό της μόρφωσης και γι’ αυτό αξίζουν του σεβασμού και της εκτίμησης μας.

Στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, και ιδιαίτερα σε όλους όσοι έχουν παιδιά που θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο στον δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο αγώνα των παιδιών τους, αλλά και των ιδίων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λέρου κι εγώ προσωπικά, βρισκόμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα πράξουμε τα μέγιστα προκειμένου να υποστηρίξουμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτή τη σχολική χρονιά.

Να θυμάστε ότι όποια δυσκολία και αν αντιμετωπίζετε, το γραφείο Δημάρχου είναι πάντοτε ανοιχτό και είμαι κοντά σας.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης