ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

στις 07 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκίνησαν στο νησί της Λέρου οι εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. τελέστηκε η Εναρκτήριος Δοξολογία στον Ι. Ναό του Αγίου Σωφρονίου, και κατόπιν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες προσφωνήσεις.

Μετά τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτη Λέρου κ.κ. Παΐσιου, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος αφού χαιρέτησε τους συνέδρους, εξήρε το θεάρεστο έργο του Μητροπολίτη μας εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων της Λέρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ.κ. Παϊσιος είναι αρωγός και συμπαραστάτης τόσο στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής, όσο και στο ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας που χρήζει της ανάγκης και της βοήθειας μας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατόπιν το λόγο έλαβαν, ο Έπαρχος κ. Ι.Θεμέλαρος, ο κ. Μιχ.Κονταφούρης επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο καρδινάλιος Kurt Koch συμπρόεδρος εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας στο Βατικανό, και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ.Ιώβ, συμπρόεδρος.

Σημειώνεται ότι με την καθοριστική εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας, κ.κ. Παϊσίου, πραγματοποιούνται στο νησί της Λέρου οι εργασίες της συντονιστικής επιτροπής του διεθνούς θεολογικού διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από την 5η έως την 9η Σεπτεμβρίου 2017, ενώ σκοπός της Συνάντησης είναι να μελετήσουν το θέμα της προσεχούς φάσης του Διαλόγου, περατώσαντες το θέμα: «Το Πρωτείο του Επισκόπου Ρώμης κατά την πρώτην Χιλιετίαν».

Τέλος, οι σεβαστοί Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στα Ιερά Μνημεία και Μουσεία της Λέρου.