ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΗ 16Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ STRASBURG CLUB ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

στις 21 Νοεμβρίου 2018

Στο Στρασβούργο βρίσκεται ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, προκειμένου να παραστεί στην 16η συνάντηση του Δικτύου Strasbourg Club, εκπροσωπώντας τον Δήμο μας που έχει πλέον ενεργό συμμετοχή και ρόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Strasbourg, της Α’ Αντιδημάρχου του Δήμου Strasbourg και προέδρου του Strasbourg Club καθώς και του αντιπροέδρου κ. Κατσιάνη αλλά και με τη συμμετοχή Δημάρχων από πολλά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκαν προβλήματα αναφορικά με την ανοικοδόμηση της Ευρώπης στη βάση των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, το προσφυγικό και θέματα που αφορούν την ισότητα των δύο φύλων.

Ο Δήμαρχος Λέρου, στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι η Ευρώπη επιβάλλεται να λειτουργήσει με γνώμονα τις διαχρονικές αξίες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, την ισότητα και την αλληλεγγύη των Λαών και όχι με διαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Σχετικά με το προσφυγικό, ο κ. Κόλιας έκανε εκτενή αναφορά στη σωστή διαχείριση του προβλήματος στο νησί της Λέρου, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαία ύπαρξη σαφούς θεσμικού πλαισίου σε όλα τα επίπεδα, τοπικό – εθνικό – ευρωπαϊκό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου ως συστημικού προβλήματος και όχι με την ταμπέλα της «προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης». Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα αντισταθμιστικών μέτρων που θα ωφελήσουν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.

Σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Λέρου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τις επιτροπές πράσινης ενέργειας, πολιτισμού και νεολαίας του Strasbourg Club, ενώ θα συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι στην 16η συνάντηση του Strasbourg Club μαζί με τον Δήμαρχο Λέρου συμμετείχε ο κ. Νίκος Κωνσταντινίδης (Πρόεδρος Δωδεκανησιακών Παροικιών) και ο κ. Βάιος Καλοπίτας (υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής).

Ο Δήμαρχος Λέρου εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Αντιπρόεδρο του Strasbourg Club κ. Κατσιάνη, ο οποίος επιτελεί ένα εξαίρετο έργο, τόσο για τη χώρα μας συνολικά, όσο και για τα μικρά νησιά και τις πόλεις που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα, προσκαλώντας τον ίδιο αλλά και την Πρόεδρο του Δικτύου Strasbourg Club στο νησί της Λέρου, προκειμένου να δουν από κοντά το νησί καθώς και την υποδειγματική λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα Λέπιδα.