ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

στις 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες,
Σεβαστοί εκπαιδευτικοί,
Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλες και όλους δύναμη, υγεία και μια καλή - δημιουργική σχολική χρονιά.

Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα: ελπίδες, προσδοκίες, ανησυχίες. Για όλους εσάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, το σχολείο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας και συνδέεται με την καθημερινότητα, τις θυσίες, τα όνειρά σας για το μέλλον.

Οι δυσκολίες της χώρας μας είναι γνωστές. Θέστε λοιπόν από τώρα τους στόχους σας, μιλήστε με τους δασκάλους και τους καθηγητές σας για τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό, για τα όνειρά σας και προσπαθήστε να μην παρεκκλίνετε από αυτά.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, σε ότι αφορά τον θεσμικό μας ρόλο, θέλω να γνωρίζετε πως είμαστε πάντοτε δίπλα σε εσάς, στους γονείς και φυσικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με επιμονή, οργάνωση και αποτελεσματική δουλειά σε άμεση συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές καταγράψαμε τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και πετύχαμε να καλυφθούν οι πλέον σοβαρές και άμεσες ανάγκες των σχολείων, μερικές από τις οποίες εκκρεμούσαν χρόνια, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε σπουδαία νέα για τα σχολικά μας συγκροτήματα.

Εύχομαι και πάλι σε όλες και όλους, καλή και δημιουργική σχολική χρόνια!

Μιχάλης Κόλιας,
Δήμαρχος Λέρου