ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

στις 13 Ιουλίου 2018

Στο νησί μας επέστρεψε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αδελφοποιημένο Δήμο Άσχαϊμ Γερμανίας, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Άσχαϊμ.

Τον κ. Κόλια συνόδεψαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Μεραμπελιώτης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου κ. Μπίλλης. Προσκεκλημένος του Δημάρχου Άσχαϊμ, ήταν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου - Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος καθώς και ο Επίσκοπς Στρατονικείας κ.κ. Στέφανος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στον Δήμο Άσχαϊμ επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας των δύο αδελφοποιημένων Δήμων, που στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην συνεργασία, την αγάπη και την πρόοδο.

Σημαντική και υποδειγματική ήταν η συνεργασία των τριών εκκλησιών που από κοινού συμμετείχαν σε εσπερινό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη μας, ενώ η αντιπροσωπία του Δήμου Λέρου είχε την τιμή να συναντήσει τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, την Γενική Πρόξενο κα Αγγελική Κωνσταντινοπούλου και τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Απόστολο Μαλαμούση που είχε επιληφθεί του εκκλησιαστικού προγράμματος. Οι ανωτέρω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Παΐσιου.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. του αδελφοποιημένου Δήμου Άσχαϊμ για την πολύ εγκάρδια φιλοξενία της Λεριακής αντιπροσωπίας, όπως επίσης τον Μητροπολίτη Λέρου κ.κ. Παΐσιο και τον Επίσκοπο Στρατονικείας κ.κ. Στέφανο.