ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΩΝ ΛΕΡΟΥ - ΚΑΛΥΜΝΟΥ - ΤΗΛΟΥ

στις 21 Νοεμβρίου 2017

Τη Δευτέρα (20.11.2017) ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Μπίλλη, συμμετείχε στη 2η προγραμματισμένη συνάντηση με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το πρόγραμμα «Τεχνική Βοήθεια για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα», με θέμα την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ πιλοτικών νησιωτικών Δήμων μέσω της υλοποίησης του προγράμματος ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (IMC).

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει τους συμπολίτες μας, μετά από αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών η πιλοτική αυτή δράση πρόκειται να εφαρμοστεί στοχευμένα στους νησιωτικούς Δήμους Λέρου, Καλύμνου και Τήλου και αφορά στην παροχή συμβουλών επί της Πολιτικής και της χρηματοδότησης, για την κατανομή και άσκηση αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς Δήμους.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση έγινε η ανάλυση των ζητημάτων στους τομείς ενδιαφέροντος μεταξύ των τριών Δήμων για τη σύναψη Διαδημοτικής Συνεργασίας και τέθηκαν προτάσεις προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, οι οποίες θα συζητηθούν περαιτέρω, καθώς και το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, ειδικότερα στον τομέα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας μεταξύ των τριών Δήμων.

Στα επόμενα στάδια της δράσης στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης θα υποβοηθήσουν τις υπηρεσίες των τριών Δήμων για την επίτευξη της Διαδημοτικής Συνεργασίας σε τομείς περιβάλλοντος, πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πρόνοιας, ανάπτυξης ικανοτήτων του προσωπικού, καθώς και την επίτευξη περαιτέρω Σχεδίων Διαδημοτικής Συνεργασίας σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος μεταξύ των Δήμων Λέρου – Καλύμνου – Τήλου.