ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

στις 22 Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Λέρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους δημότες του νησιού μας την δημοσίευση του Προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 3459/Τεύχος Α’//17-11-2017) περί τροποποίησης του π.δ. 203/2001 και σύστασης νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Λιμενικό Ταμείο Λέρου» με έδρα τη Λέρο, στο οποίο μεταφέρονται οι μέχρι σήμερα αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου που αφορούν τους Δήμους Λέρου και Αγαθονησίου.

Το συνιστώμενο Λιμενικό Ταμείο Λέρου υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε όλα τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, πόρους, εν γένει δικαιώματα και υποχρεώσεις του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Λέρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια εξαγγελία της δημοτικής Αρχής Λέρου και εμού προσωπικά υλοποιείται, σε μια δύσκολη χρονική – οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας, όπου γενικότερα συρρικνώνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ειδικότερα τα Λιμενικά Ταμεία. Όλοι θυμόμαστε ότι αυτή η δημοτική Αρχή από τα πρώτα χρόνια της παρελθούσας δημαρχιακής θητείας (2011) διεκδικούσε την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου στον τόπο μας επισημαίνοντας τα οφέλη προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι πλέον γεγονός η σύσταση του Λιμενικού Ταμείου Λέρου, η λειτουργία του οποίου θα αποτελέσει μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί μας.

Εν συντομία αναφέρω:

• α) η οικονομική διαχείριση των λιμενικών τελών,
• β) η εκτέλεση διάφορων λιμενικών έργων με αυτεπιστασία,
• γ) η συντήρηση, επίβλεψη, ανακαίνιση και λειτουργία των λιμενικών και συναφών εγκαταστάσεων,
• δ) η διευκόλυνση ελλιμενισμού σκαφών και πλοίων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού,
• ε) η επιμέλεια και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή δικαιοδοσίας του ∆ημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου και πολλά άλλα.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή καθώς και τον συμπατριώτη μας, Υφυπουργό κ. Σαντορινιό, για την καθοριστική συμβολή τους στην ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Λέρου και όχι μόνο. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Πάτμου και ιδιαίτερα στο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας».