ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

στις 18 Νοεμβρίου 2019

Αναφορικά με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικου Συλλόγου κ. Σιφουνιός, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ειλικρινά Λυπάμαι που το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου έπεσε στα τάρταρα. Είναι γνωστό σε όλους και ιδιαίτερα στην πλειοψηφία των επαγγελματιών της Λέρου, ότι τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματίες είχαν βαπτίσει "ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ" τον Εμπορικό Σύλλογο.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ:

1. Όλοι όσοι είμασταν στη Γενική Συνέλευση - ΠΑΡΩΔΙΑ της περασμένης Κυριακής, διαπιστώσαμε ότι με περίπου ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εκκίνησε τη διαδικασία των εκλογών, φυσικά με μη σύννομο τρόπο, προσπαθώντας κατ' ουσίαν να επιβάλλει τα δικά του "φερέφωνα", για να χρησιμοποιήσω τις δικές του εκφράσεις, δηλαδή τους αρεστούς του στις εκλογές. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ;

2. Αφού ο κ. Σιφουνιός τα έκανε όλα σωστά, πώς γίνεται να έχει απολύσει προσωπικό, να έχει διακόψει μέχρι και τη σύνδεση ίντερνετ που αφορά σε αστεία ποσά και να αναφέρει ότι ο Σύλλογος έχει χρόνιες οφειλές προς την εταιρεία ΑΝΕΚ; Ας καλέσει ΟΛΟΥΣ του εμπόρους της Λέρου και ας δώσει λοιπόν τις εξηγήσεις που πρέπει για τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου.

3. Ας μας απαντήσει γιατί τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κοστίζουν περίπου 70 ευρώ σε όλη την Ελλάδα ενώ στη Λέρο οι επαγγελματίες πληρώνουν 100 ευρώ;

Πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος στον απερχόμενο πρόεδρο κ. Σιφουνιό, ότι "το γαρ πολύ του φόβου γεννά παραφροσύνη". Συνιστώ λοιπόν στον απερχόμενο πρόεδρο, στο χρονικό διάστημα που του απομένει μέχρι τη λήξη της θητείας του, να προβεί σε καλύτερη διαχείριση της ψυχολογικής του κατάστασης και να αποχωρήσει με αξιοπρεπή τρόπο, για το καλό του θεσμού που υποτίθεται πως εκπροσωπεί.

Επίσης του συνιστώ να καλέσει σε νέα ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλα τα ΜΕΛΗ του εμπορικού Συλλόγου Λέρου, ώστε οι διαδικασίες να είναι ΣΥΝΝΟΜΕΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ, όπως προβλέπεται άλλωστε από τη νομοθεσία που διέπει τους συλλόγους, δίδοντας τη δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους νέους επαγγελματίες να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ.

ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ».