ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΔΕ

στις 04 Απριλίου 2017

Στην Αθήνα ταξίδεψε την Δευτέρα 3.4.2017 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας για να συμμετάσχει στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ώστε να συζητηθεί από τους Δημάρχους της χώρας το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων («Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις»), και το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές εις βάρος της λειτουργίας των Δήμων.

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από περισσότερους από 50 Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους από όλη τη χώρα, μετέβη στο υπουργείο για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη. Ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, λέγοντας ότι είχε συμφωνηθεί να δεχθεί μόνο το ολιγομελές προεδρείο. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Συνέλευση, η ΚΕΔΕ καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Λέρου δήλωσε:

«Η μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει. Οι Δήμαρχοι της χώρας έχουμε ανταποκριθεί έγκαιρα, και μέσω της ΚΕΔΕ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Ευελπιστώ να εισακουστούν αυτές οι προτάσεις μας, για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».