Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις των Ημερών Μνήμης και Δημοκρατίας

στις 06 Ιουνίου 2018

Στην Αθήνα μετέβη την Δευτέρα 4-6-2018, o Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ΕΑΤ- ΕΣΑΤ- γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος των Ημερών Μνήμης και Δημοκρατίας, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν 7-10 Ιουνίου στη Λέρο.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΑ, κ. Μανταίος, ο Δήμαρχος Λέρου, κ. Κόλιας και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλης.

Ο κ. Κόλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι μετά από 9 χρόνια αναβιώνουν και πάλι στο νησί της Λέρου οι «Ημέρες Μνήμης και Δημοκρατίας», μια εκδήλωση – θεσμός που ξεκίνησε από τη Λέρο και πλέον κάθε χρόνο θα λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό νησί το οποίο στα χρόνια του φασιστικού σκότους αποτέλεσε τόπο εξορίας και φυλακίσεως για τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής Λέρου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Λέρου τόνισε την ανάγκη μεταλαμπάδευσης στη νέα γενιά των γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας που έπληξαν τη Δημοκρατία, αφού ακόμη και σήμερα πολλοί νέοι δεν γνωρίζουν ότι στα ελληνικά νησιά που πλέον αποτελούν σημαντικούς Τουριστικούς προορισμούς, κάποτε οι αγωνιστές της Δημοκρατίας έδωσαν το αίμα τους προκειμένου όλοι εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την Ελευθερία και την Δημοκρατία.