ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

στις 05 Μαρτίου 2018

Ως απάντηση στον γνωστό θεατρολόγο κ. Λουλουδία, σε ό,τι αφορά τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πράγματι στη Λέρο παρακολουθούμε όλοι το θέατρο του παραλόγου, αφού ο κ. Λουλουδιάς στην προσπάθειά του να βγει από την αφάνεια, δημιουργεί μονίμως ίντριγκες, πλάθοντας εξωπραγματικά σενάρια. Η παντελής απουσία σεβασμού, η απρέπεια, το θράσος και ο λαϊκισμός, είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν στην μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή.

 Παρόλα αυτά, αφού επέλεξε ως θέμα του κωμικοτραγικού δελτίου Τύπου, την αναγνώριση του κοινωνικού μας έργου, θα περιμέναμε να κατανοήσει ότι η εκάστοτε δημοτική Αρχή δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε το κράτος, ούτε τη ΔΕΗ, ούτε τον ΟΑΕΔ.

Η αλήθεια κ. Λουλουδιά είναι, ότι όχι μόνο ο δήμος μας, αλλά ολόκληρη η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Όμως η δημοτική Αρχή υπήρξε κοντά στον άπορο συμπολίτη μας από την πρώτη στιγμή, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων.

Κάνοντας μια αναδρομή, υπενθυμίζουμε στον κύριο Λουλουδιά την έμφαση που έδωσε η παρούσα Δημοτική Αρχή στην κοινωνική πολιτική, με την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη Δημάρχου, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Τότε που ο δήμος, από την είσοδο του δημοτικού μεγάρου ως το γραφείο Δημάρχου, έγινε κέντρο αναφοράς και αντιμετώπισης όλων των κοινωνικών προβλημάτων.

Από το 2011 που αναλάβαμε το τιμόνι του Δήμου, μοιράστηκαν δεκάδες τόνοι τροφίμων σε περισσότερους από 1500 συμπολίτες μας, από προγράμματα που υπήρχαν επί ημερών της παράταξης του κ. Λουλουδιά, αλλά ποτέ κανείς δε μερίμνησε να τα απορροφήσει. Εμείς λειτουργήσαμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, χωρίς επιβάρυνση του δήμου μας, κι εσείς κ. Λουλουδιά δεν πατήσατε ποτέ το πόδι σας. Εμείς πραγματοποιήσαμε πλήθος προληπτικών εξετάσεων όπως αυτές της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου, του Ομίλου Υγεία, των Γιατρών του Κόσμου, διαγιγνώσκοντας  ποικίλες παθήσεις, που δεν ήταν σε θέση να διαγνωστούν από το Νοσοκομείο μας λόγω έλλειψης ειδικοτήτων και μηχανημάτων, κι εσείς κ. Λουλουδιά, ούτε καν ενδιαφερθήκατε.  

  • Αλήθεια κ. Λουλουδιά, γνωρίζετε πόσοι από τους καρκινοπαθείς έχουν εξασφαλίσει για πρώτη φορά τη δωρεάν μετακίνηση τους στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια;
  • Ξέρετε πόσοι ανασφάλιστοι υπάρχουν στο νησί μας και πόσοι έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη;
  • Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης;
  • Ενδιαφερθήκατε να μάθετε ότι ανήκουμε στους πρώτους 30 δήμους που εφάρμοσαν το ΚΕΑ, επειδή αναγνωρίστηκε το τεράστιο κοινωνικό έργο που παράγει ο Δήμος Λέρου;

Το ενδιαφέρον σας για το καλό του τόπου, συνοψίζετε στην απραξία και ανυπαρξία σας, όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο (στις συνεδριάσεις του οποίου δεν πατάτε), αλλά στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Ουδεμία επαφή έχετε με την πραγματικότητα, με όσα συμβαίνουν στις οικογένειες της Λέρου, αλλά και στις υπηρεσίες του Δήμου, και ποτέ δεν επιδιώξατε την ενημέρωση από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Γιατί αν είχατε επισκεφτεί το γραφείο Δημάρχου, θα είχατε διαπιστώσει πως τους τελευταίους μήνες το γραφείο είναι άδειο, διότι προτιμήσαμε την αποδέσμευση της συνεργάτιδας του Δημάρχου, προκειμένου αυτή να απασχοληθεί κατ’ αποκλειστικότητα με τις ανάγκες των συμπολιτών μας, στο νεοϊδρυθέν Κέντρο Κοινότητας στην Καμάρα.

Για να μιλήσουμε λοιπόν στη γλώσσα σας, είσθε κι εσείς ένας από τα «φαντάσματα του παρελθόντος» για τα οποία κάνετε λόγο, και έχετε πάρει όλα τα αρνητικά τους στοιχεία, αλλά δυστυχώς κανένα θετικό. Αυτοπροβάλλεστε ως το δήθεν «νέο στην πολιτική», ενώ στη πραγματικότητα εκφράζετε ό,τι πιο παλιό και παρωχημένο. Σας καλώ λοιπόν να ενηλικιωθείτε πολιτικά και να παρουσιάζεστε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί όπου κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη από όσους δε μασάνε τα λόγια τους στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας που εσείς πρεσβεύετε.