ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

στις 20 Δεκεμβρίου 2017

Μετά από τρείς μήνες λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας δήμου Λέρου, θα θέλαμε να κάνουμε τον πρώτο απολογισμό δράσεων, προς ενημέρωση όλων σας. Από τέλος Αυγούστου,  έως και το τέλος Νοεμβρίου, έχουν διεκπεραιωθεί συνολικά 2097 υποθέσεις.

Ξεκινώντας τις δράσεις μας χρονολογικά, περίπου 120 άτομα εξετάστηκαν κατά τον οφθαλμολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους Γιατρούς της Αγάπης, ενώ 150 μαθητές υπεβλήθησαν σε μαθησιακό έλεγχο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με σχετικό επιστημονικό κλιμάκιο.

Διανεμήθηκαν 160 σχολικές τσάντες και παιδικά παπούτσια, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, σε τέκνα δικαιούχων του ΚΕΑ. Ασχοληθήκαμε με την αναθεώρηση 642 αιτήσεων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ υποβάλλαμε και 52 νέες αιτήσεις. Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης που αφορά στο ΚΕΑ ανέρχεται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο έδωσε μεγάλη ανάσα όχι μόνο στα νοικοκυριά που το εισέπραξαν αλλά και στην τοπική οικονομία.

Δημιουργήσαμε μητρώο ανέργων, με σκοπό την εξεύρεση εργασίας σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη κι έχουμε καταγράψει έως τέλος Νοεμβρίου 43 ανέργους. Προκειμένου κανείς συμπολίτης μας να είναι ανασφάλιστος, εκδώσαμε 53 βεβαιώσεις δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με ισχύ ενός χρόνου. Η ψυχολόγος του Κέντρου πραγματοποίησε 27 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ έχουν συμπληρωθεί ήδη οι σχετικές αιτήσεις για τη δημιουργία σχολής γονέων στο Δημοτικό Σχολείο των Αλίντων. Υποβάλλαμε 246 εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ διαβιβάσαμε  την ένταξη 385 αιτήσεων, με περίπου 1200 δυνητικούς δικαιούχους, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας. Παράλληλα συμπληρώσαμε εισηγητικούς φακέλους παροχών αναπηρίας, αιτήσεις προκηρύξεων του ΑΣΕΠ καθώς και αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του όλο αυτό το διάστημα. Με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες, προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις μας για το μέλλον τις οποίες ελπίζουμε να αγκαλιάσατε ξανά. Παραμένουμε στη διάθεση σας, καθημερινά 8 το πρωί έως 4 το απόγευμα, στην περιοχή της Καμάρας.

Η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας

Κοινωνική Λειτουργός

Ευαγγέλου Βάσω