ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

στις 10 Οκτωβρίου 2017

Τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη επισκέφτηκε την Δευτέρα 9.10.2017 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σχετικά με την κατάργηση κινήτρων στους ιατρούς του Νοσοκομείου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο δήμαρχος Πάτμου κ. Στόικος, ο δήμαρχος Λειψών κ. Μάγγος, η διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ κα. Ιορδανίδου, η διοικήτρια του ΚΘΛ κα. Σαρίκα, ο πρόεδρος του Κ.Υ. Πάτμου κ. Γαμπιέρης, ο ιατρός και πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ κ. Τσουκαλάς, ο ιατρός κ. Κρασονικολάκης, ενώ το παρών έδωσε και ο Βουλευτής ΚΚΕ κ. Τάσσος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Λέρου έθεσε τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, ζητώντας την άμεση λειτουργία αξονικού τομογράφου, την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας ότι υπάρχουν μονήρεις ειδικότητες όπως αυτές του Γυναικολόγου, του Παιδίατρου και του Ορθοπεδικού, ενώ δεν υφίστανται βασικές ειδικότητες όπως Νευρολόγου, Ω.Ρ.Λ., Οφθαλμιάτρου κα.

Επίσης ο δήμαρχος Λέρου ζήτησε την προμήθεια νέων μηχανημάτων για την κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου, την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και την λειτουργία του ελικοδρομίου Λέρου με την μόνιμη παραμονή ελικοπτέρου super puma για την άμεση κάλυψη αεροδιακομιδών της Λέρου και των γειτονικών νησιών.

Ακόμη, ο κ. Κόλιας έκανε ξεχωριστή αναφορά τόσο στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές με αποτέλεσμα το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων να λειτουργεί οριακά, όσο και στις αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων, λέγοντας ότι επιβάλλεται η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε για την αγορά και εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου, στα εγκαίνια του οποίου θα παραστεί αυτοπροσώπως, ενώ τόνισε ότι ένα από τα τρία νέα και σύγχρονα πλωτά μέσα που προμηθεύτηκε το ελληνικό δημόσιο για τις διακομιδές ασθενών, θα εδρεύει μόνιμα στη Λέρο.

Όσον αφορά στην επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια νέων μηχανημάτων για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Λέρου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε ότι η δαπάνη θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ.

Τέλος, ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει παράταση της διαδικασίας κατάργησης κινήτρων που αφορά τους ιατρούς του Νοσοκομείου Λέρου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο δήμαρχος Λέρου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό, θέτοντάς του ζητήματα που αφορούν το νησί μας και ευχαριστώντας τον για την πολύτιμη συμβολή των στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.