ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

στις 24 Σεπτεμβρίου 2017

Την Παρασκευή 22.9.2017, ομάδα 13 ατόμων με επικεφαλής τον κ. Graeme Neill (Sunvil Holidays), αποτελούμενη από τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Λέρο, (ταξίδι εξοικείωσης), στοχεύοντας στη μέγιστη προβολή του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού μέσω των ξένων ΜΜΕ.

Μεταξύ αυτών, ήταν και τουριστικοί πράκτορες του γνωστού Τ.Ο. Sunvil Holidays της Αγγλίας, με σκοπό την γνωριμία με το τουριστικό προϊόν της Λέρου και την ταυτόχρονη ενίσχυση των ταξιδιωτικών κρατήσεων από την αγορά της Μ. Βρετανίας. Ο εν λόγω Τ.Ο. ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών (χωρίς all inclusive πακέτα), σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Ζουμπούλη, στο πλαίσιο αξιολόγησης σχετικών υποβληθέντων αιτημάτων, για τη διοργάνωση φιλοξενίας δημοσιογραφικών αποστολών εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ, διαμορφωτών κοινής γνώμης αλλά και Τ.Ο’s, προβάλλοντας παράλληλα και τους άξονες της τουριστικής προβολής του ΕΟΤ, όπως αυτές εξειδικεύονται από τη μελέτη της στρατηγικής του ΕΟΤ.

Το πρόγραμμα επίσκεψης των τουριστικών πρακτόρων - δημοσιογράφων, ήταν χρονικά περιορισμένο (ώρα άφιξης 12.00 - ώρα αναχώρισης 14.30), διότι αυθημερόν έπρεπε να αναχωρήσουν με προορισμό γειτονικά νησιά, και περιελάμβανε μεταξύ άλλων ξενάγηση στα αξιοθέατα της Λέρου με λεωφορείο του Δήμου μας. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων προθυμοποιήθηκε να ξεναγήσει τους φιλοξενόμενους, τοποθετώντας ως ξεναγό υπάλληλο του ξενοδοχείου του.

Δυστυχώς, με μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά της Λέρου, η υπάλληλος - υπεύθυνη ξενάγησης που όρισε ο κ. Μαθιουδάκης, αντί να ακολουθήσει το πρόγραμμα ξενάγησης στα αξιοθέατα του νησιού μας, προτίμησε να κατευθύνει το λεωφορείο του Δήμου στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του προέδρου ξενοδόχων, και ούτε λίγο ούτε πολύ, να "ξεναγήσει" τους δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του προέδρου κ. Μαθιουδάκη!

Αποτέλεσμα του εν λόγω συμβάντος ήταν, οι άνθρωποι αυτοί να μην δουν όλα τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Λέρου, παρά μόνο το κάστρο, και να φύγουν από το νησί μας έχοντας "εικόνες" από το... ξενοδοχείο του προέδρου κ. Μαθιουδάκη!

Όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, μπροστά στο συμφέρον του, δεν διστάζει να υποτιμήσει τις Αρχές του τόπου, τους συναδέλφους του και τους λοιπούς επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου του! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει ακόμα και τη δημοτική αρχή για δήθεν ολιγορία στον συντονισμό των υπηρεσιών αναφορικά με την τουριστική προβολή.

Όμως δυστυχώς για τον ίδιο, τα θλιβερά αυτά γεγονότα δικαιώνουν για άλλη μια φορά την δημοτική Αρχή Λέρου για την απόφαση της να αποκλείσει τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων από τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Λέρου καταγγέλλει και καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια του προέδρου ξενοδόχων, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, αντί να λειτουργεί προς όφελος του συνόλου των κατοίκων και δημοτών το νησιού μας, λειτουργεί με ιδιοτέλεια, αποκλειστικά για το συμφέρον των επιχειρήσεών του.

Διαμηνύουμε τόσο στον ίδιο όσο και στους συνεργάτες του, ότι οι εποχές που οι εκάστοτε πρόεδροι ξενοδόχων πήγαιναν σε εκθέσεις και αντί να εκπροσωπούν το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου τους, εκπροσωπούσαν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Με αφορμή το παραπάνω συμβάν, αλλά και προηγούμενα παρόμοια συμβάντα που έχουν δημιουργηθεί από τον πρόεδρο ξενοδόχων, καλό θα ήταν τα μέλη της ένωσης ξενοδόχων Λέρου να αναλογιστούν των ευθυνών τους, και να ζητήσουν σήμερα κιόλας την παραίτηση του κ. Μαθιουδάκη.