Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ

στις 22 Αυγούστου 2017

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Φανουρίου η αναπαράσταση του «Λέρικου Παραδοσιακού Γάμου».

Η εκδήλωση περιελάμβανε τη μετάβαση του ζευγαριού στην εκκλησία με τον παραδοσιακό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, οργανοπαίκτες του νησιού με παραδοσιακά όργανα μαζί με τις κοπέλες του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Παναγία του Κάστρου» που κρατούσαν στα χέρια τους τα ξένια – παραδοσιακό έθιμο της Λέρου (κρασί-μέλι-δίσκο με τα στέφανα, μπομπονιέρες & τα δώρα του γαμπρού), τραγουδούσαν παστικά & συνόδευσαν το ζευγάρι μέχρι τον προαύλιο της εκκλησίας όπου & έγινε η αναπαράσταση του «Λέρικου Παραδοσιακού Γάμου» με την εικονική στέψη του ζευγαριού.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον αιδεσιμότατο Σέργιο Γουρλά για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας, στην πρόεδρο του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.ΑΠ. κα Φωτεινή Κοκκίνη, στα παιδιά του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Παναγία του Κάστρου» που συμμετείχαν στην αναπαράσταση, καθώς και προς τον κόσμο & όλους όσους συντέλεσαν & βοήθησαν ενεργά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Λέρου ευχήθηκε ο επόμενος γάμος να τελεστεί στην πραγματικότητα.

Ακολούθησε λέρικο γλέντι με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Παναγία του Κάστρου», ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν δωρεάν από το Δήμο Λέρου παραδοσιακά γλυκίσματα, διάφορα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τις τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Λέρου και ο Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Η Παναγία του Κάστρου».

Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών.