Ανανέωση συμβάσεων επικουρικών ιατρών

στις 21 Ιουνίου 2017

Προς:

Υπουργό Υγείας κ. Πολλάκη

Κοινοποίηση:

Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ

Διοικήτρια Νοσοκομείου Λέρου

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου

Βουλευτές Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ: Ανανέωση συμβάσεων επικουρικών ιατρών.

            Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

            Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για την λήξη των συμβάσεων εργασίας των επικουρικών ιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο μας, καλύπτοντας νευραλγικά πόστα.

            Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κρασονικόλακης γενικός χειρούργος, ο κ. Γλυκοκάλαμος ορθοπεδικός και η κα.  Σκαμπαρδώνη ακτινολόγος, εντός των επόμενων δυο μηνών πρόκειται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο μας αφού οι συμβάσεις τους λήγουν. Το νοσοκομείο μας εξυπηρετεί ως γνωστό όχι μόνο τους 12.000 σχεδόν μόνιμους κατοίκους της Λέρου και των γειτονικών νησιών, αλλά έχει επιφορτιστεί και ένα μεγάλο όγκο αναγκών που προέρχονται από τις συνεχόμενες προσφυγικές ροές. Η μη ανανέωση τους θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και θα έθετε εκ νέου σε ανασφάλεια όλους τους συμπολίτες μας αφού θα ένοιωθαν το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας, να βρίσκεται για άλλη μια φορά μετέωρο.     

            Σχετικά σας διαβιβάζουμε αίτημα του κ. Κρασονικολάκη αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, που τονίζουν την αναγκαιότητα ανανέωσης των εν λόγω συμβάσεων. Ελπίζουμε πως θα επιληφθείτε  προσωπικά του αιτήματος μας, αναγνωρίζοντας το τεράστιο βάρος που έχουμε κληθεί να σηκώσουμε λόγω μεταναστευτικού, αλλά και λόγω της ακριτικότητας μας. Επιπλέον, σας παρακαλούμε στις θέσεις που πρόκειται να προκηρύξετε για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, να μεριμνήσετε και το ΤΕΠ της Λέρου.

            Παραμένουμε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.


Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ