ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΥ ΛΕΡΟΥ

στις 19 Ιουνίου 2017

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Σοροκάκη καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λουλουδιά, που αφορούν στην επίσκεψη της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κας Κρετσού, ο Δήμαρχος Λέρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η αδυναμία κατανόησης απλών γεγονότων, οδηγεί σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα οι πάσης φύσεως εργολάβοι λάσπης όπως ο κ. Λουλουδιάς, να οδηγούνται σε αυθαίρετα, αναληθή, επικίνδυνα και παρανοϊκά συμπεράσματα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Το πρόγραμμα της κας Κρετσού ήταν πολύ συγκεκριμένο και αφορούσε στην σύσκεψη στο Πατριαρχείο με την συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Σαντορινιού, του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια, του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, το οποίο δίδουμε εκ νέου στην δημοσιότητα.
  2. Πριν την επίσκεψη της Επιτρόπου, είχαν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις υπό τον Δήμαρχο Λέρου, ο οποίος ενημέρωσε άπαντες σχετικά με τις προτάσεις της δημοτικής Αρχής.
  3. Στην σύσκεψη παρουσία του κ. Περιφερειάρχη, ο κ. Σοροκάκης αποχώρησε, με πρόσχημα την καθυστέρηση του κ. Χατζημάρκου, ενώ ο κ. Λουλουδιάς ούτε καν εμφανίστηκε για το τυπικό του όλου θέματος, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν αλλά ούτε και να καταθέσουν προτάσεις.
  4. Ο κ. Κοντραφούρης, ως επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει ο κ. Λουλουδιάς (και κατ’ επέκταση ως εκπρόσωπος του κ. Λουλουδιά), δεν κατέθεσε καμία πρόταση προς στον Δήμαρχο Λέρου, κάτι το οποίο είχε ζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Άλλωστε είναι γνωστό στον Λεριακό λαό ότι ο κ. Λουλουδιάς ανήκει στους λυσσαλέους λασπολόγους της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας να βρει διάφορα θέματα ώστε να πλήξει τον Δήμαρχο.

Η ανευθυνότητα, η ελαφρότητα και η εξαγωγή αυθαίρετων και παρανοϊκών συμπερασμάτων από τον κ. Λουλουδιά, ο οποίος ορμώμενος από τις δηλώσεις Σοροκάκη, ανέφερε ότι στην πρόσφατη σύσκεψη υπό την Ευρωπαία Επίτροπο, ενδεχομένως να συζητήθηκε η μεταφορά του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω, στα Λέπιδα (!), μας αφήνει πραγματικά άναυδους!

Το γνωστό μένος του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου εναντίον του Δημάρχου και η φρενήρης απόπειρα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με τέτοιους τρόπους, όχι μόνο ξεγυμνώνει τις πραγματικές προθέσεις του, που δεν είναι άλλες από το να πλήξει τον Δήμαρχο Λέρου εκτοξεύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στα κοινά του Δήμου μας, να συκοφαντείται με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο μία τόσο σημαντική σύσκεψη που αφορά στην ανάπτυξη και στην χρηματοδότηση της Λέρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι πλέον φανερό ότι η υποτιθέμενη ευαισθησία του κ. Λουλουδιά και των ομοίων του για την Λέρο, είναι ψευδεπίγραφη, με αποτέλεσμα να υπερισχύει το ψεύδος, η έκδηλη εμπάθεια και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, για την αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας, καλό θα ήταν όταν δημοσιοποιούνται τέτοιου είδους απόψεις από τα ΜΜΕ, να ερωτάται και ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι προφανές ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα θέματα που ο ίδιος χειρίζεται».