Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

στις 12 Σεπτεμβρίου 2020

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020), ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λέρου προσκαλεί τους δημότες του νησιού να συμμετάσχουν στις προτεινόμενες/προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου μας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε μικρούς και μεγάλους στη ποδηλατάδα που διοργανώνουμε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 από 17:30 έως 19:30 στο Λακκί, στην πλατεία, δίπλα από το κινηματοθέατρο.

Όσοι από τους συμπολίτες μας επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα διατεθούν δωρεάν για το σκοπό αυτό, από το ξενοδοχείο Saraya Resort στα Άλιντα.

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι από το κινηματοθέατρο έως και την γωνία του εξωτερικού χώρου του καταστήματος «Δελφινάκια», ώστε να μπορέσουν μικροί και μεγάλοι να ποδηλατήσουν στον ενδιάμεσο χώρο με ασφάλεια, για δύο ώρες.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενηλίκους που επιθυμούν να κάνουν μια πιο μεγάλη βόλτα γύρω από το Λακκί, θα παρέχεται η συνοδεία από μέλος του ποδηλατικού συλλόγου, δοκιμάζοντας έτσι έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, εύκολο, ωφέλιμο και φιλικό προς το περιβάλλον, επιπλέον σε μία περίοδο όπου επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ελάτε λοιπόν ΟΛΟΙ, μικροί και μεγάλοι, με τα ποδήλατα σας ή χωρίς, για να αναβιώσουμε παιδικές στιγμές στους δρόμους του νησιού μας, χωρίς μηχανάκια και αυτοκίνητα!

Επωφεληθείτε επίσης, για να ενημερωθείτε από κοντά, για τις δραστηριότητες του Δήμου Λέρου καθώς και του Ποδηλατικού Ομίλου Λέρου και να ανακαλύψετε το πλούσιο δίκτυο μονοπατιών για ποδηλασία και πεζοπορία, που έχει αναπτυχθεί πλέον στο νησί μας.