Εκτύπωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 70ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

στις 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη , τις Αρχές και τους Φορείς του νησιού κατήρτισε το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 06-03-2018

Ώρα 11:00 π.μ. Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση καταστημάτων του Δημοσίου ΝΠΔΔ ,ΝΠΙΔ , Οργανισμών , Ιδιωτικών Καταστημάτων, Οικιών καθώς και των ναυλοχούντων πλοίων που θα διαρκέσει μέχρι και τη δύση του ηλίου της 7ης Μαρτίου.
Ομιλίες στα σχολεία από τους δασκάλους και καθηγητές για την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Καταθέσεις στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων.
1) Περιφέρεια Λακκίου – Ξηροκάμπου στην προτομή Π. Ρούσσου στο Λακκί.
2) Περιφέρεια Πλατάνου – Αλίντων , στην προτομή Αποστόλου Ευαγγέλου Γυμνάσιο Πλατάνου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-03-2018

Ώρα 08:00 π.μ. Έπαρση σημαίας στο Μνημείο του Α/Τ «Β. ΟΛΓΑΣ» μερίμνη της ΥΝΤΕΛ. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική.

Ώρα 9:45 π.μ. Συγκέντρωση αντιπροσωπειών, σχολείων και λοιπών τμημάτων με τα λάβαρα και τις σημαίες τους έξω από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στο Λακκί.

Ώρα 9:50 π.μ. Συγκέντρωση επισήμων και αρχών έμπροσθεν τραπέζης Alfa Bang και εν συνεχεία μετάβαση τους εις Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική & η Διμοιρία 588 Τάγματος Εθνοφυλακής.

Ώρα 10:00 π.μ. Έναρξη δοξολογίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου του ιερού κλήρου.

Ώρα 10:20 π.μ. Μετάβαση στην πλατεία Π. Ρούσσου των επισήμων και του κοινού, όπου θα ψαλλεί τρισάγιο στην προτομή του αείμνηστου Π. Ρούσου Πρωτεργάτου Ενσωματώσεως.
• Καταθέσεις στεφάνων. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική & η Διμοιρία 588 Τάγματος Εθνοφυλακής.
• Εκφώνηση πανηγυρικού από την κα. Γεωργούτσου Ζαχαρούλα Καθηγήτρια Φιλόλογο - Γενικού Λυκείου Λέρου.
( Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν ο πανηγυρικός
της ημέρας θα εκφωνηθεί εντός του ιερού ναού μετά το πέρας της δοξολογίας ).

Ώρα 11:00 π.μ Έναρξη παρέλασης με άξονα Νοσοκομείο - Δημοτικό Στάδιο Λακκίου.

Ώρα 18:00 μ.μ Υποστολή σημαίας στο Μνημείο του Α/Τ Β. ΟΛΓΑΣ μερίμνη της ΥΝΤΕΛ.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στον Εορτασμό, Υπηρεσίες, Σχολεία κλπ, να εφαρμόσουν το σχέδιο ``ΕΟΡΤΕΣ – ΤΕΛΕΤΕΣ`` που σας έχουν κοινοποιήσει προς αποφυγή προβλημάτων.

Παρακαλείται η Υ.Ν.Τ.Ε.Λ. για την τοποθέτηση των όπλων ( χιαστί ) στο χώρο του Μνημείου και των δεικτών στο χώρο της παρέλασης , το δε Α.Τ. Λέρου για την τήρηση της τάξης στους προαναφερόμενους χώρους.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει και θέση πρόσκλησης.