Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

στις 08 Οκτωβρίου 2021

 ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ & ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31.12.2021 ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

 Σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4830/2021, οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ' αυτού φόροι - τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Σε όσους υποβάλλουν δήλωση ορθών στοιχείων, διαγράφεται το σύνολo των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων. Οι υποβάλλοντες τη δήλωση  υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1.1.2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Κατόπιν τούτου, καλούνται οι υπόχρεοι, οι οποίοι δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα ή έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, να  καταθέσουν δήλωση  για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης των ακινήτων τους, μέχρι 31/12/2021.

Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε λειτουργία και η ειδική πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων  https://tetragonika.govapp.gr

Για  οποιαδήποτε διευκρίνιση,  μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου στο τηλέφωνο 2247026982.

Ε-mail:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.